fbpx

Sejtenergia

okt 14, 2021 | Tudomány

Az energiát a fizika munkavégzés képességével határozza meg. Egy másik meghatározás szerint az energia az anyagok azon képességének mértéke, amellyel megfelelő kölcsönhatásban más anyagokon változást képesek létrehozni. Mint minden működő dologhoz, így a szervezetünk működéséhez is energiára van szükség. Testünk sejtjei az energiához a felvett tápanyagok átalakításával jut hozzá. Ez a folyamat a biológiai oxidáció, más néven sejtlégzés. Ezt a bonyolult biokémiai folyamatot, amely a sejtek mitokondriumaiban zajlik, citromsavciklusként, vagy más néven felfedezőiről, Szentgyörgyi-Krebs ciklusként ismerünk. Szent-Györgyi Albertet 1937-ben a citrátkör egyes reakcióinak kutatásáért (és a C-vitamin vizsgálatáért), Hans Adolf Krebst pedig 1953-ban a citrátkör felfedezéséért Nobel-díjjal jutalmazták.

A sejtekben a glukóz lebontásakor felszabaduló energia egy része magas energiájú foszfát, az ATP (adenozin-trifoszfát) formájában tárolódik, ami így biztosítja sejtek működéséhez szükséges energiát. Az ATP létrejöttéhez nélkülözhetetlen még a NAD+ koenzim, ami az energiatermelés és szállítás kulcsa.

Idős korban csökken a sejtek energiatermelő mitokondiumjainak száma és kevesebb NAD+ termelődik. Sok esetben az idős korban kialakuló gyulladásos folyamatok miatt a szervezet regeneratív folyamatai és immunrendszere folyamatos „terhelésnek” vannak kitéve, amihez több energiára is szükség lenne. Mivel azonban az energiatermelés és energiaszállítás egyre korlátozottabban tudja biztosítani az energiaszükségletet, emiatt fontos sejtfunkciók esnek ki.  A cél tehát a mitokondriumok számának és működésének a helyreállítása és a hiányzó, a szervezet energiatermelésében nékülözhetetlen molekulák, mint a NAD+ pótlása.

A NAD+ mennyiségét a szervezetben Nikotinamid Ribozid (NR) bevitelével lehet jelentős mértékben növelni. Ezekből a molekulákból a szervezet NAD+-ot állít elő, ami így hozzájárulhat a szervezet energiatermelésének helyreállításához.

Na de mi is az a NAD+?

A Nikotinamid Adenin Dinukleotid, azaz a NAD+ a sejtek anyagcseréjében fontos szerepet játszó koenzim molekula, ami annyira fontos eleme a szervezetünknek, hogy lényegében nélküle nem tudnánk élni.

Szerepe van többek közt az energiaszállításban, az alvás-ébrenlét ciklus szabályozásában és a károsodott DNS helyreállításában, de az alacsonyabb NAD+ szint összefüggésben van az emberek öregedésével is.

A MyCellen fejlesztése a NAD+ szint fenntartására fejlesztett készítmény. Egy doboz MyImmuNAD+ 30 db kapszulát tartalmaz, amely egy havi adagnak felel meg. Reggelente napi egy kapszula ajánlott rendszeresen, a szervezet megfelelő NAD+ szintjének fenntartása érdekében. 

MyImmuNAD+ kapszula

Az MyImmuNAD étrendkiegészítő készítmény Nikotinamid-Ribozid (NR), D3-vitamint, Rezveratrolt, Kvercetint és Koenzim Q10-et tartalmaz.

Kiszerelés: 30 kapszula

Have no product in the cart!
0